Πασιέντζα

rating: 2
Παίκτες online :
951
Κατηγορία:
Παιχνίδια με χαρτιά
Ελάχ. αριθμός παικτών:
2
Διάρκεια παιχνιδιού:
Περίπου 4 λεπτό
παίξε Πασιέντζα online!
Πασιέντζα

Οι 3 κορυφαίοι παίκτες

1YajnosYΕπίπεδο: 2645
2methuΕπίπεδο: 2627
3FrankyCBΕπίπεδο: 2457

Αγαπημένα παιχνίδια

Πασιέντζα : Oδηγίες παιχνιδιού

Χειρισμός παιχνιδιού

Ένα παιχνίδι αρχίζεο με το πάτημα του κουμπιού “Νέο παιχνίδι / New Game”.Ο παίκτης που ξεκίνησε το παιχνίδι μπορεί να καθορίσει τη μέγιστη ικάνότητα (δύναμη) του επιθυμητού αντιπάλου.Αυτός / ή,είναι ελεύθερος φυσικά να πάρει μέρος σ’ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί από έναν άλλον παίκτη.

Οι κάρτες μπορούν να μετακινηθούν στη στοίβα/στόχος με τράβηγμα (drag and drop) πατώντας το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού.Εάν αυτή η κίνηση δεν είναι δυνατόν να γίνει η κάρτα αυτομάτως κινείται προς τα πίσω στην αρχική στοίβα.Για την μετακίνηση πολλών χαρτιών,απλώς επιλέξτε το μεγαλύτερο χαρτί.

Μπορείτε να δείτε ένα χαρτί απλώς με το να πατήστε πάνω του.Ένα απλό κλικ πάνω σε ένα ήδη ανοιχτό χαρτί το μετακινεί σε μια εφικτή θέση (εάν φυσικά υπάρχουν αρκετές επιλογές,μια από τις οποίες επιλέγεται τυχαία).

Η πασιέντζα παίζεται σαν μια μονομαχία.Απαιτούνται οι παρακάτω όροι:

  • Και οι δύο παίκτες να ξεκινάνε την ίδια χρονική στιγμή και λαμβάνουν τις ίδιες κάρτες σε κάθε γύρο.
  • Οι παίκτες να μπορούν επίσης να παίζουν συνεχόμενα.
  •  Από τη στιγμή που ένας παίκτης  θα τελειώσει το παιχνίδι,μπορεί να παρακολουθήσει τον αντίπαλο του ή ν’αφήσει το τραπέζι του ή ακόμα να ξεκινήσει ένα καινούργιο γύρο.
  • Είναι επίσης δυνατό,ο παίκτης να προσκαλέσει και άλλους παίχτες αλλά δεν επιτρέπεται ο παίχτης να ανοίξει ιδιωτικά τραπέζια.

Κανόνες παιχνιδιού

Η Πασιέντζα (Solitaire) είναι ένα παιχνίδι τράπουλας για δυό παίχτες και παίζεται σαν μονομαχία.Στην αρχή του παιχνιδιού,έχουμε επτά στοίβες που είναι ήδη απλωμένες.Η πρώτη στοίβα αποτελείται από μια κάρτα,η δεύτερη από δύο κ.τ.λ.

Η υπόλοιπη στημένη τράπουλα,βρίσκεται στη στοίβα με το πρώτο χαρτί της να είναι ανοιχτό.

Τα χαρτιά ταξινομούνται σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες:

  • Τα χαρτιά τοποθετούνται σε μια καθοδική διάταξη (π.χ. Τα εννιάρια η τα δεκάρια)
  • τα χρώματα κόκκινο και μαυρο εναλλάσονται (π.χ. Εννιά Καρό ή Δέκα Μπαστούνι και ακολουθούνται από το Οχτώ Σπαθί ή Μπαστούνι,κ.τ.λ.
  • Οι Άσσοι μετριούνται ως ένας πόντος, ο Ρήγας είναι το πιο δυνατό και καλό χαρτί.

Οι επτά αρχικές στοίβες πρέπει να ελαττωθούν στις τέσσερις αρχίζοντας με τους Άσσους σύμφωνα με τα χρώματα των χαρτιών:Μπαστούνια,Καρό,Σπαθιά και Κούπες.Τα υπόλοιπα χαρτιά με το ίδιο χρώμα πρέπει επίσης να τραβηχτούν και να παιχτούν.Μόνο το πάνω χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τα υπόλοιπα χαρτιά από κάτω να ακολουθούν.Τα χαρτιά της στοίβας μπορούν να φανούν συνεχώμενα και περιστρεφώμενα αλλά οι βαθμοί αφαιρούνται για κάθε φορά περιστροφής!

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να τοποθετήσει και τα 52 χαρτιά της τράπουλας όσον το δυνατόν γρηγορότερα.Εάν το καταφέρει,τότε λέγεται πως η πασιέντζα (γενικός όρος της Solitaire) «επιτεύχθηκε».Το παιχνίδι τελειώνει όταν και τα 52 χαρτιά έχουν τοποθετηθεί στις επιθυμητές στοίβες ή όταν ο παίκτης δεν έχει άλλη πιθανή κίνηση και έτσι επιλέγει να σταματήσει το παιχνίδι από μόνος του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κερδίζεις 5 βαθμούς με το που τοποθετείς ένα χαρτί πάνω στο τραπέζι,10 βαθμούς για να τοποθετήσεις ένα χαρτί στην στοίβα – στόχο και 10 βαθμούς για να δεις μια κάρτα.15 βαθμοί αφαιρούνται εάν δεις τα φύλλα μιας στοίβας.5 βαθμοί αφαιρούνται εάν επιθυμείς να βάλεις ένα φύλλο απο την στοίβα πίσω στο τραπέζι.

Στατιστικές

Feedback